Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Bij veel technische beroepen en in de bouw hebben medewerkers standaard een VCA certificaat nodig om aan het werk te mogen. Met een VCA certificaat weet je meer over veilig werken en hoe je onveilig werken herkent en wat je moet doen in zo’n situatie.

Met een VCA certificaat ben je op de hoogte van hoe je veilig moet werken in de bouw en techniek. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Met deze checklist wordt aangetoond dat er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving zoals de ARBO-wet.

Van een werknemer wordt tegenwoordig steeds vaker gevraagd een VCA certificaat te hebben. Met een VCA certificaat leg je de basis om iedere dag veilig en gezond aan de slag te gaan.

Voor medewerkers in het groen is er de B-VCA Groen, deze variant gaat extra in op de risico’s waar medewerkers in het groen mee te maken krijgen.

Na het behalen van het certificaat ken je de wet- en regelgeving, kun je gevaarlijke situaties en handelingen herkennen en weet je hoe je deze kunt voorkomen. Deze kennis vergroot niet alleen je eigen veiligheid maar ook die van de mensen met wie je samenwerkt.  

 

Landelijk
1 dag
MBO

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden