Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Zonnepanelenmonteur Ahmed: ‘Ik heb het hier goed naar mijn zin’

4 mei, 2021 8:24 AM

Hij is net klaar met een klus als hij aanschuift aan de grote tafel in de kantine van MHB Techniek. De 39-jarige Ahmed volgde 3 maanden een opleiding zonnepanelen monteur en werd via Talentplaats aan een baan geholpen bij het bedrijf in Hoogezand. ,,Het meeste leer je op het dak zelf.”

 

Nog steeds zijn zonnepanelen amper aan te slepen. De markt is gunstig. En dat zorgt ook voor MHB techniek voor drukke weken. Zonnepanelen plaatsen is core business, zegt directeur Michel Blaauw. In 2017 startte hij zijn bedrijf en nu vier jaar later staan er aan het eind van een werkdag zes bussen voor de deur en heeft hij 12 man personeel in dienst.

,,Ik kom eigenlijk uit de camping wereld. Maar toen mijn vader zonnepanelen nodig had en ik wat voor hem uit ging zoeken, dacht ik al snel dat kan ik zelf wel. Blaauw kocht een tweedehands set op Marktplaats en plaatste zelf de zonnepanelen op het dak van zijn vader. Dat leek de buurvrouw ook wel wat en vroeg Blaauw of hij ook niet bij haar op het dak zonnepanelen wilde installeren. Na een half jaar op deze manier via via zonnepanelen te plaatsen, startte Blaauw zijn eigen bedrijf.

 

Meedenken met het bedrijf

Zonnepanelen monteur Ahmed is een van de meest recente nieuwe monteurs in het team van MHB techniek. En van beide kanten is de ervaring positief. Blaauw: ,,Ik heb graag jongens als Ahmed. Mensen die goed meedenken en snel dingen oppakken. Ahmed heeft snel door hoe dingen werken en wil er voor gaan. Mooi om te zien hoe hij direct al meedenkt met het bedrijf.”

Ahmed volgende zijn opleiding via praktijkopleider Leerbouwen. ,,Techniek spreekt mij aan en dit was voor mij een mooie passende opleiding. Bij MHB techniek gebruiken ze het systeem van Esdec. Dat zit iets anders in elkaar dan ik tijdens de opleiding heb geleerd, maar het meeste leer je toch op het dak zelf. Het mooie van de techniek die MHB gebruikt voor het plaatsen van panelen is dat het gemakkelijker is om de panelen te installeren. Ik heb het hier goed naar mijn zin en ben blij dat ik hier na mijn opleiding aan het werk kon.”

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden