Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Werken zonder diploma

31 mei, 2022 8:14 AM

Je bent er helemaal klaar voor, de zoektocht naar een baan waar jij enthousiasts van wordt. Misschien wordt dit je eerste baan, ben je onverhoopt je oude baan verloren of ben je gewoon op zoek naar iets anders, omdat je huidige werk je niet meer bevalt. Wat de reden ook is, je bent er klaar voor. Maar één ding weerhoudt je nog om op zoek te gaan: je hebt geen diploma’s. Maar geen zorgen! Werken zonder diploma is ook heel goed mogelijk.

Gelukkig heb je lang niet voor elke baan een diploma nodig. Levens- en werkervaring zegt vaak meer over jouw kwaliteiten dan welk diploma dan ook. Wij kijken dan ook voornamelijk naar jouw motivatie en wie jij bent als persoon. Als dat goed zit kun je bij ons ook werken zonder diploma.

 

Werken zonder diploma?

Het grootste gedeelte van de vacatures op onze website zijn voor iedereen geschikt, zowel voor ervaren vaklieden als starters zonder diploma. Veel van onze opdrachtgevers zoeken beide om zo meerdere posities in te vullen binnen het bedrijf. Mochten er wel bepaalde certificaten of diploma’s nodig zijn, dan kunnen wij je die helpen te behalen. Daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar (leerling) stukadoors en zonnepanelenmonteurs.

Van vacatures in de bouw en techniek tot schilder- en timmerwerk. Een overzicht van al onze vakgebieden vind je hier: vakgebieden Talentplaats.

 

Meer vacatures dan kandidaten

Eind 2021 waren er voor het eerst in 50 jaar meer vacatures dan kandidaten. Dit aantal is in het eerste kwartaal van 2022 nog verder opgelopen. Ook Talentplaats heeft daardoor meer vacatures dan kandidaten. Er heerst dus een erg krappe arbeidsmarkt waar zowel uitzenders, detacheerders als werkgevers veel last van ondervinden.

 

Voor werknemers dé kans op een nieuwe baan

De huidige krapte op de arbeidsmarkt betekent eigenlijk niets meer dan een tekort aan werkzoekenden en een overvloed aan vacatures. Voor jou als werkzoekende betekent dit dat jij een sterkere onderhandelingspositie hebt. Waar in het verleden tientallen mensen reageerden op dezelfde vacature is dat nu vele malen minder. Dit geeft jou de kans om, ook zonder diploma, makkelijker werk te vinden. Daarnaast hebben flexwerkers nu vaker uitzicht op een vast contract dan een jaar geleden. Het is dus een mooi moment om een nieuwe baan te vinden.

 

Diploma’s halen of omscholen?

Ben jij zonder diploma op zoek naar werk? Of zit je niet meer op je plek en wil jij je laten omscholen? Wij willen jouw talent laten groeien. Daarom investeren wij in jouw talentontwikkeling zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Samen met onze talentscout kijk je naar de mogelijkheden om je sterke punten verder te ontwikkelen zodat je nog meer plezier kunt halen uit je (toekomstige) werk!

Wij werken samen met diverse opleiders (waaronder Leerbouwen) in verschillende richtingen en vakgebieden om je talent te helpen ontwikkelen. Wil jij, samen met ons, je talent ontdekken en laten groeien? Kijk dan eens bij de opleidingen die wij je kunnen aanbieden.

Heb je zelf ideeën over een geschikte opleiding maar staat deze er niet tussen, neem dan contact met ons op. Samen met onze talentscouts kijken we naar de mogelijkheden voor een passende opleiding in jouw vakgebied.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden