Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Toekomst voor werk in 2021 rooskleurig

17 december, 2020 1:59 PM

Salarisverhoging, groei, carrièremogelijkheden: Nederlandse werkgevers en werknemers zien de toekomst volgend jaar best rooskleurig in. Meer dan de helft van de werkgevers ziet mogelijkheden om in 2021 te groeien.

 

Dat blijkt uit onderzoek waaraan wereldwijd ruim 14 duizend werknemers en meer dan 3600 werkgevers meededen. Nederlandse werkgevers zijn optimistisch en meer dan de helft van hen ziet kansen voor de organisatie om in 2021 te groeien. Meer dan 40% van de werkgevers denkt daarnaast dat er in 2021 voor het personeel mogelijkheden genoeg zijn op carrière gebied.

 

Salarisverhoging

Nederlandse werknemers zijn ook minder pessimistisch dan verwacht. Ondanks voorspellingen en nieuws over ontslagen en faillissementen is meer dan een kwart optimistisch over hun carrière mogelijkheden in het komende jaar. Een kwart van de werknemers ziet volgend jaar ook nog eens ruimte voor salarisverhoging.

 

Baankansen

Tegelijk met het onderzoek komt het UWV met een lijst van beroepen die in deze tijd baankansen bieden. Mocht je op zoek zijn naar werk dan is het goed om hiermee rekeningen te houden. Daarbij maakt het UWV onderscheid in beroepen waar weinig instroomeisen worden gesteld en aan de andere kant beroepen die juist vragen om specifieke kennis en vaardigheden. Beroepen met kansen waar je gemakkelijk in kan stormen zijn bijvoorbeeld: verkeersregelaars. Beroepen met meer specifieke kennis zijn hoveniers, zonnepanelen monteurs, schilders, vrachtwagenchauffeurs en verpleegkundigen. Maar dit zijn dan wel de kansberoepen voor 2021.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden