Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Tips voor tijdens de kerstborrel

20 december, 2019 12:48 PM

Stel, je bent net begonnen met je nieuwe baan. Dan staan er de komende tijd vast een of meer borrels op de agenda. Om te voorkomen dat bij je nieuwe werkgever, meteen een misstap begaat, hier 4 tips om glansrijk de kerstborrel te overleven.

 

Tip 1: Leer je collega’s kennen
Grijp de kerstborrel aan om je toekomstige collega’s te leren kennen! Vind je het lastig om uit jezelf op mensen af te stappen? Vraag dan of één van je collega’s je aan anderen voor wilt stellen.

Tip 2: Kledingstijl
Informeer van tevoren of er een dresscode is. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk enorm over- of underdressed ten tonele verschijnt.

Tip 3: Ken je limiet
De setting is compleet: gezelligheid, muziek, kerstsfeer, lekker eten en inderdaad: de borrel. Doe jezelf een plezier en let op hoeveel je drinkt. Het is behoorlijk gênant wanneer je als kersverse aanwinst van het bedrijf, beschonken de kerstborrel verlaat. Bespaar jezelf veel ongemakkelijke momenten door op tijd over te stappen op een alcoholvrije variant.

Tip 4: Bedankje
Het is een kleine moeite maar kan op veel waardering rekenen. Bedank voordat je naar huis gaat degene die de kerstborrel (mede)organiseert. En, als je een kerstpakket hebt gekregen, vergeet dan vooral niet om je baas te bedanken.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden