Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Talentscout Arjan op maatschappelijke ‘stage’

18 juni, 2021 2:23 PM

Talentplaats is een maatschappelijk betrokken bedrijf. In dat kader mocht Talentscout Arjan afgelopen donderdag groep 7 en 8 van basisschool Ibn-i Sina uit Arnhem van alles vertellen over wat een uitzendbureau doet en kregen de leerlingen zelfs een kleine sollicitatietraining.

Een deel van de leerlingen wist heel goed wat ze wilden worden: van chirurg tot architect, er kwam van alles voorbij. Het grootste deel van de kinderen wist het verschil tussen een goed opgebouwd CV en een onjuiste. Tussendoor werd nog een leuk filmpje bekeken met 10 dingen die je juist niet moet doen tijdens het solliciteren. Hier werd smakelijk om gelachen!

Uiteraard waren de meeste kinderen nog niet echt bezig met hun carrière, maar het was een leuke en interactieve sessie waarbij de kinderen goed meededen en goede vragen stelden over werk en wat daar allemaal bij komt kijken. Er werd afgesloten met een leuke quiz en daaruit bleek dat veel kinderen hebben goed onthouden wat er is verteld. Al met al een leuke en leerzame ochtend voor alle partijen.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden