Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

17 maart, 2022 1:39 PM

“Zeg wat je doet en doe wat je zegt.”

 

Talentscout Arjan van der Tuuk is inmiddels alweer één jaar aan het werk bij Talentplaats. Een mooi moment om hem eens een beetje beter te leren kennen!

 

Even voorstellen

“Ik ben Arjan van der Tuuk, ik ben 43 en woon in Eelde. Ik ben geboren in Stadskanaal en opgegroeid in Zuidbroek. Ik ben een echte filmkenner en heb een passie voor jaren 80 popcultuur. Ik werk bij Talentplaats als talentscout, als je via ons werk zoekt ben ik dus degene die je gaat helpen!”

 

Hoe ben je de uitzendbranche ingerold?

“Ik heb de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gevolgd. Destijds waren er zoals ik het mij herinner eigenlijk twee uitstroom richtingen, sociaal werk, mensen begeleiden, dat trok mij toen niet zo. De andere richting was als intercedent bij uitzendbureaus aan het werk om mensen te helpen werk te vinden, dat trok mij veel meer.

In 1998 ben ik daarom stage gaan lopen bij mijn eerste uitzendbureau, daar heb ik toen een jaar gewerkt. Ik kreeg daar hele goede begeleiding en het was super leerzaam, toen heb ik echt de smaak te pakken gekregen. Inmiddels zit ik alweer 24 jaar in het vak!

Ik vind het enorm leuk om mensen te kunnen helpen aan een nieuwe baan. Het meedenken, maar ook ‘omdenken’, met mensen en de uitdaging om hun talent te matchen met de juiste baan dat is het mooiste wat er is.”

 

Wat is een memorabel succesverhaal?

“Ik was aan het werk bij een detacheringsbureau in 2016 en wij werkten veel samen met Siemens in Assen. Zij hadden destijds veel flexkrachten nodig en deden o.a. onderhoud bij gaslocaties e.d. Ze waren voornamelijk op zoek naar HTS’ers.

Ik ben toen bij de Jumbo in Hoogezand in gesprek geraakt met een net afgestudeerde jonge jongen. Hij had Mechatronica op MBO niveau gestudeerd was op zoek naar werk. Ik heb hem toen aan Siemens voorgesteld, ook al zochten ze niet per se iemand met zijn profiel. Zij waren wel gecharmeerd en hebben hem toen een kans geboden. Nu werkt hij daar nog steeds als Engineer en reist hij de hele wereld over.”

 

Hoe zorg je in 2022 voor goede matches?

“Ik kijk als talentscout goed of het CV van de kanidaat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en andersom. Tijdens een telefoongesprek kijk ik naar interesses, persoonlijkheid, motivatie en of de kandidaat goed past binnen de functie en de bedrijfscultuur. Als dit allemaal goed voelt dan gaan we over op een sollicitatiegesprek met de opdrachtgever.

Kandidaten vind ik met verschillende tactieken. Natuurlijk hebben wij een een lijst met mensen die zijn ingeschreven bij Talentplaats en doen wij een stukje online recruitment marketing. Maar wij hebben ook een samenwerking met First2Find. Wij stellen een zoekprofiel in en de software van First2Find levert ons dan razendsnel relevante CV’s.

Naast bovenstaande tactieken werkt Talentplaats ook samen met Leerbouwen. Zij zijn een praktijkopleider en mensen met of zonder een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen via Leerbouwen een opleiding volgen. Zij bieden o.a. opleidingen tot Stukadoor en Zonnepanelenmonteur.

Wanneer de leerlingen na de theorie op stage mogen proberen wij er samen met hun voor te zorgen dat ze een goede werkplek krijgen. Ook kunnen wij een contract bemiddelen voor na de stage. Op dit moment zijn er net weer 3 leerling Stukadoren klaar, die zijn via Talentplaats lekker aan het werk!”

 


 

Ben jij op zoek naar werk? Bekijk dan ons vacatureaanbod eens. Ook kun je via Talentplaats verschillende opleidingen volgen. Heb je interesse, neem dan contact op talentscout Arjan!

Heb jij vrienden, familie of kennissen die op zoek zijn naar werk? Tip ons talent en ontvang een Bol.com cadeaukaart t.w.v. 100,- euro!

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden