Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Help ik heb griep!

18 februari, 2020 7:37 AM
Tips om snel weer aan het werk te gaan

Lig je te snotteren op de bank, doet je lichaam overal pijn en gloei je als een kacheltje? Beterschap! Je hebt waarschijnlijk de griep. Kun je nu wel of niet naar je werk? De één adviseert je om in bed te blijven en de ander vindt dat je zolang je geen koorts hebt prima kunt werken.

De meeste Nederlanders doen dat trouwens ook blijkt uit onderzoek. Een algemene regel wanneer je wel of niet thuis moet blijven is er niet. Er zijn wel een paar tips hoe je ervoor kunt zorgen snel af te zijn van de griep en nog beter; hoe je het kunt voorkomen. Talentplaats zet ze voor je op een rij. Fijn voor jou en je werkgever blij want jou kunnen ze natuurlijk niet missen!

 

Tip 1: Neem rust

Mensen denken vaak dat rusten betekent dat je de hele dag in bed moet liggen. Dat hoeft niet per sé. Rusten betekent vooral dat je lichamelijke inspanning vermijdt. Pak dus gewoon een keer de lift in plaats van de trap en ga een avond niet sporten. Luister vooral goed naar je lichaam. De griep gaat vaak vanzelf weer over, bij de een eerder dan bij de ander.

 

Tip 2: Koortsvrij is niet griepvrij

Last gehad van koorts en is het nu eindelijk over? Fijn, maar dat betekent niet gelijk dat het griepvirus helemaal uit je lichaam verdwenen is. Bouw daarom langzaam je lichamelijke inspanningen op.

 

Tip 3: Drinken

Je moet altijd voldoende drinken, maar vooral als je koorts hebt. Je zweet namelijk enorm veel als je koorts hebt, waardoor je veel vocht verliest. Met genoeg water drinken vul je dit vochtverlies weer gemakkelijk aan. Veel water drinken is sowieso gezond ook als je weer beter bent.

 

Tip 4: Gebruik papieren zakdoekjes

Verkouden? Snuit je neus dan in papieren zakdoeken. Gooi deze ook na één keer gebruiken meteen weg.

 

Griep voorkomen

Heerst de griep op je werk maar heb je er zelf nog geen last van? Gelukkig! Maar hoe kom je precies aan griep? Je kan op twee manieren besmet raken: als je het virus inademt of wanneer het virus via je handen in je neus of mond komt. Probeer daarom zo min mogelijk je neus en mond aan te raken. Via je neus en mond heb je een griepvirus heel makkelijk te pakken.

Om de kans op het virus nog meer te verkleinen is het verstandig vaak je handen te wassen met water en zeep. Droog goed je handen af want de meeste besmetting van bacteriën gaat via natte handen. Werk je op kantoor? Maak dan wat vaker je bureau schoon en vergeet ook je telefoon, muis en mobiel niet schoon te maken.

Zorg voor voldoende weerstand: leef gezond. Ga op tijd naar bed, neem fruit mee naar je werk, sla pauzes niet over. Ook goed voor je: haal een frisse neus door tijdens lunchtijd naar buiten te gaan.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden