Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Extra banen met Kerst

12 december, 2019 1:26 PM

De kersttijd is een periode met meer vraag naar personeel. Vooral in de sectoren recreatie, Retail, logistiek en horeca zijn werkgevers op zoek naar extra personeel.

 

Pakketten bezorgen

In totaal zijn er meer dan 40.000 vacatures in Nederland deze maand. Deze cijfers komen uit onderzoek van Jobrapido.nl. De meeste banenkans in december heb je in de logistiek. Er zijn maar liefst 25.000 extra mensen nodig om de hoeveelheid pakketjes op tijd voor Kerst af te leveren. Je vindt daarom meer vacatures bij bedrijven die bezorgen en distributiecentra.

 

Kerstmannen gevraagd

Ook de Retailbranche heeft veel extra krachten nodig: er zijn meer dan 8.000 vacatures voor winkelmedewerkers, store managers en Sales medewerkers. Onder de seizoen vacatures vallen ook die voor goede doelen, ter ondersteuning voor de vele acties rond de feestdagen. En opvallend zijn ook vacatures voor kerstmannen.

Andere interessante branches voor vacatures zijn toerisme en horeca, die als gevolg van de aanstaande wintervakanties, meer dan 4.000 banen aanbieden voor barkeepers, bedienend personeel, restaurant-managers, receptionisten, afwassers en ski-instructeurs.

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden