Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

16 februari, 2022 10:31 AM

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Cv fouten voorkomen is belangrijk in je zoektocht naar een nieuwe baan. Samen met je sollicitatiebrief geeft het je toekomstige werkgever een beeld van wie jij bent en van wat jij kan. Op basis hiervan kijkt deze werkgever of jij een ‘match’ bent met het bedrijf en de functie waarop jij solliciteert.

Als je cv en sollicitatiebrief goed zijn vergroot jij je kans op de arbeidsmarkt en maak jij een goede kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Om jou bij het sollicitatiegesprek te helpen schreven wij eerder al het artikel ‘7 sollicitatiegesprek tips’.

 

1. Misleidend cv

Het kan erg verleidelijk zijn om je cv wat ‘op te leuken’ en jouw ervaring en vaardigheden misschien iets beter voor te doen dan zij zijn. Doe dat niet! Een misleidend cv kan jou echt in de problemen brengen. |Elk detail is namelijk na te checken en werkgevers doen dit vaak ook. Daarnaast is het natuurlijk voor beide partijen echt niet leuk wanneer jij bij je eerste klus staat en totaal geen idee hebt waar je mee bezig bent.

 

2. Standaard cv

Het is misschien verleidelijk om een standaard cv te maken en die rond te sturen naar verschillende werkgevers. Maar dit laat absoluut niet zien dat je écht geïnteresseerd bent in de vacature. Wanneer jij jouw cv aanpast op de functie waarop je solliciteert kom je beter over als een serieuze kandidaat. Dit kun je doen door bijvoorbeeld dezelfde woorden te gebruiken die in de vacature voorkomen. En door de kwaliteiten, ervaring en opleidingen te benadrukken die genoemd worden in de vacature die jij ook bezit. Hoe specifieker jouw cv is voor de desbetreffende vacature, des te meer kans maak je om uitgenodigd te worden. Als je hier nog wat meer hulp bij nodig hebt, lees dan ook ons ‘Hoe maak ik een goede cv’ artikel eens door.

 

3. Te persoonlijk

Het is belangrijk een aantal personalia te noemen in je cv, zolang dit betrekking heeft op de baan of informatie geeft die de werkgever nodig heeft om contact met je op te nemen. Maar privé informatie is een ander verhaal. Je bent absoluut niet verplicht dit te noemen op je cv. Denk hierbij aan geslacht, nationaliteit, politieke voorkeuren, geloofsovertuiging, huwelijksstatus, BSN, fysieke kenmerken of handicaps.

 

4. Raar mailadres

Een raar mailadres is nooit een goed idee. Als je serieus genomen wilt worden zorg dan voor een professioneel mailadres. Bij voorkeur met dezelfde naam die op je cv staat: naam.achternaam@email.com. Maak desnoods een nieuwe aan, dit kan makkelijk en gratis via bijvoorbeeld Google mail. Gebruik dus absoluut geen gedeeld, schattige, aanstootgevende of seksueel getint adres.

 

5. Niet proeflezen

Lees je cv en je sollicitatiebrief goed (hardop) na! Het is vaak ook handig om iemand anders jouw teksten te laten proeflezen om er écht zeker van te zijn dat er geen spel-, type- of grammaticafouten in staan. Personeelsmanagers en recruiters krijgen dagelijks vaak hele stapels met cv’s om te checken. Slordige cv’s en brieven belanden dan al snel op de ‘nee’ stapel.

 

Conclusie

Bovenstaande cv fouten zijn erg makkelijk te voorkomen, doe er dus je voordeel mee. Je krijgt maar 1 kans om een eerste indruk te maken! Zorg daarom dat jouw cv tip top in orde is.

Ben jij op zoek naar werk? Bekijk dan ons vacatureaanbod eens. Ook kun je via Talentplaats verschillende opleidingen volgen.

Heb jij vrienden, familie of kennissen die op zoek zijn naar werk? Tip ons talent en ontvang een Bol.com cadeaukaart t.w.v. 100,- euro!

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden