Laatste nieuws

Werken zonder diploma

Bekijk artikel

Interview met talentscout Arjan

Bekijk artikel

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

Bekijk artikel

5 Tips voor het vinden van een nieuwe baan

28 januari, 2020 9:09 AM

Heb je besloten om in 2020 een nieuwe baan te zoeken? Dan heb je vast behoefte aan een paar goede tips en advies. Daarom krijg je van Talentplaats 5 gratis tips die helpen om meer succes te hebben bij je zoektocht.

 

Tip 1. Breng je droombaan in kaart

Je hebt besloten dat het op werkgebied tijd is voor iets anders. Jij wilt je talent ontwikkelen. Top! Breng dan nu je droombaan in kaart. Denk na over hoe jij jouw talent kan laten groeien, welke talenten je misschien nu nog niet benut en welke functie daarbij past. Bedenk ook in welke branche je graag wilt werken en denk na over de grootte van de organisatie. Dit helpt om meer gericht op zoek te gaan en zal je succes op een passende baan vergroten. Iedereen heeft talent ook jij!

 

Tip 2. Toekomstberoepen in 2020

Door automatisering verdwijnen niet alleen banen, er ontstaan ook nieuwe banen. Bereid je voor op je toekomst ook op jouw werkgebied. In 2020 zijn er verschillende nieuwe banen in opkomst. Oriënteer je op de mogelijkheden die passen bij jouw talent. Ter inspiratie alvast 8 nieuwe beroepen voor 2020:

  • IT-specialisten en andere technische specialisten
  • Drone piloot
  • Werkgeluk coach
  • Duurzame bouwvakker
  • Virtual assistent
  • Financieel coach
  • Online productmanager
  • Privacy medewerker

 

Tip 3. Update je cv en online profiel

Een goed cv en online profiel is tegenwoordig heel belangrijk. Loop daarom nog een keer kritisch je cv langs. Voeg nieuwe vaardigheden toe die je hebt ontwikkeld door het volgen van bijvoorbeeld trainingen en cursussen. Zorg ervoor dat het geheel er mooi en verzorgd uitziet. Maak je cv voor elke sollicitatie uniek en schrijf voor elke vacature een nieuwe motivatiebrief. Dat vergroot zeker je kans om op gesprek te komen.

 

Tip 4. Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek is de eerste indruk vaak doorslaggevend. Daarnaast is het belangrijk dat je je vaardigheden en ervaring koppelt aan de functieomschrijving. Maak in het gesprek met concrete voorbeelden duidelijk hoe je jouw talent in de vorige baan hebt kunnen ontwikkelen en dat je daarom nu helemaal klaargestoomd bent voor de nieuwe job. Heb je nog niet alle vaardigheden in huis? Vertel dan dat je bereid bent om nieuwe dingen te leren en open staat voor cursussen en opleidingen. Laat je talent groeien!

 

Tip 5. Blijf geloven in jezelf

Geef niet te snel op als het niet direct lukt om je nieuwe baan te vinden. Ook als je op sollicitatiegesprek komt, hoef je niet direct succes te hebben. Geef jezelf de tijd om ook even een pauze in te lassen tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Zo blijf je gemotiveerd.

Veel succes!

Wellicht ook interessant?

Werken zonder diploma

Interview met talentscout Arjan

Deze 5 cv fouten kun je voorkomen

7 sollicitatiegesprek tips

Interview met vrouwelijke stukadoor Gabriël

Tip ons talent!

Je inschrijven als talent?

Schrijf je binnen binnen 2 minuten in bij Talentplaats en vind een leuke baan bij jou in de buurt.

Aanmelden